Vedligeholdelse af dine smykker

Den rigtige vedligeholdelse af dine smykker er alfa og omega.  ​Hos Guldsmedene i Roskilde vil vi gerne hjælpe dig med at passe godt på dine smykker.

Derfor har vi lidt tips og tricks til at holde dine smykker vedlige.

Brug dine smykker – men med omtanke:

– Tag altid dine smykker af når du går i bad, vasker op, dyrker sport, svømmer, sover, er på stranden eller laver havearbejde.
– Perler, rav og nogle ædelsten kan ikke tåle håndsprit. Diamanter kan godt tåle håndsprit.
– Opbevar IKKE dine smykker på badeværelset, da fugten kan skade dine smykker.
– Giv gerne dine smykker et serviceeftersyn hos Guldsmedene i Roskilde med jævne mellemrum. Vi anbefaler at smykker med diamanter og ædelsten efterses én gang årligt.

Særligt ved perlesmykker:

Perler kommer fra og består af et organisk, levende materiale. Kommer dine perler i kontakt med syreholdige produkter vil dette skade perlens overflade og kan påvirke perlen, så den mister sin glans. Dette er endnu mere gældende for en facetterede perler.
UNDGÅ DERFOR direkte kontakt med: Parfume, kosmetik, hårspray og rengøringsmidler.
Pas på dine perler:
– Tag altid dine perler af når du går i bad eller svømmer – særligt i klorholdigt vand.
– Vi råder til at du renser dine perler nænsomt en gang imellem. Dette gøres ved at aftørre med en fugtig klud skyllet i rent, let varmt vand.
– Opbevar gerne dine perler i en fløjlspose, de må dog ikke komme i en lufttæt pose, da perlernes organiske materiale har brug for at ånde.

Rens af smykker:

Guldsmykker – både guld og hvidguld – kan renses i et varmt vandbad med lidt opvaskemiddel. Børst forsigtigt med en ren og blød tandbørste. Skyl dem herefter med rent vand og dup dem tørre med en blød fnugfri klud.

Sølvsmykker kan renses ligesom guldsmykker, lad dem med fordel ligge i blød i ca. 10 minutter. Vær opmærksom på, at dette er rengøring af dine sølvsmykker og ikke pudsning.
– Sølvsmykker der er blevet grimme af oxydering eller andet skal der en ordentlig rensning og pudsning til. Puds løbende dine sølvsmykker med en blød pudseklud for, at undgå grimme pletter og misfarvninger. Hvis dine sølvsmykker er blevet meget kedelige, mørke og oxyderede er professionel sølvrens en mulighed. (Både pudseklud og sølvrens kan købes hos Guldsmedene i Roskilde).
Forgyldte smykker skal renses ligesom almindelige sølvsmykker, vær dog varsom med at bruge sølvrens og undgå pudseklude, da du risikerer at slide forgyldningen af.

 

Hvidguldssmykker:

Har du hvidguldssmykker kan de med tiden blive grålige og miste den hvidlige farve. Hvidguld er i sin natur et materiale der har et gråligt skær. Men for at opnå den smukke, hvidlige og skinnende overflade, lægger man det hvide platinmetal rhodium ovenpå hvidguldet.
Hos Guldsmedene i Roskilde rhodinerer vi gerne dine hvidguldssmykker, så de bliver fine igen.

Forgyldte smykker:

– En forgyldning er et tyndt lag guld, der lægges ovenpå dit sølvsmykke. Forgyldningen kan bestå af alt fra 8-24 karat, men laves for det meste med 18 karat guld.
– Forgyldninger kan have forskellige tykkelser alt efter producent og prisniveau – dette har også betydning for holdbarheden af forgyldningen.
– Du skal være opmærksom på, at forgyldning kun er et tyndt lag materiale og at det derfor slides af med tiden. Det afhænger af hvor tyk forgyldningen er, men også af kemien med sved og syre i vores hud og hvordan du bruger dine smykker.
– Det er individuelt hvor længe en forgyldning holder, igen afhænger det af den enkeltes kemi i huden og brugen af smykkerne.

Oxyderede smykker:

– Oxydering er en overfladebehandling, skabt ved at udsætte sølvet for koncentreret svovlsyre – det giver sølvsmykkerne et flot og råt gråsort look.
– De skal holdes langt væk fra smykkerens, da det vil ødelægge oxyderingen.
– Rens dem i stedet med lunkent vand og dup dem forsigtigt med en blød klud.
– Mister dit smykke oxyderingen, kan Guldsmedene i Roskilde genskabe overfladen.

Vi kan lave dine smykker på eget værksted

Du kan få repareret dine smykker på vores værksted hvis uheldet skulle være ude eller hvis du ikke selv tør give dig i kast med at rengøre dit smykke.

Vi laver alt på eget værksted og du får mulighed for selv at snakke med guldsmeden der skal udføre arbejdet.

Rensning og Rhodinering af ring

Afspil video